Gå til indhold

Sygdom og ulykker

Vi kan hjælpe, men ikke betale.

Vi kan hjælpe med at finde læge eller hospital

Bliver du syg eller kommer ud for en ulykke, kan Ambassaden eller et konsulat hjælpe dig med kontakt til dit forsikringsselskab og din familie. Vi kan også hjælpe med at finde læge eller hospital, der kan behandle dig, men vi kan ikke betale for din behandling, din hjemtransport eller en evt. redningsaktion.

Husk forsikring

Du bør altid være forsikret, når du rejser til Australien eller New Zealand. Udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst, dødsfald og evt. hjemtransport til Danmark kan i Australien og New Zealand løbe op og blive et økonomisk problem for dig eller din familie, hvis du har glemt at tegne forsikring.

Den almindelige danske rejsesygesikring (det gule sundhedsbevis) gælder kun i Europa og tilstødende lande, og kun i en måned og kun ved rene ferierejser. Du er ikke dækket af det gule sundhedsbevis, når du opholder dig i Australien og New Zealand.

Vær opmærksom på at en almindelig rejsesygeforsikring ikke dækker behandling af kroniske lidelser, som var til stede før afrejsen og visse sportsulykker (f.eks. bjergbestigning, dykning, sportsflyvning m.v.). Hvis man planlægger at deltage i sådanne aktiviteter, bør man tegne en udvidet forsikring.