Gå til indhold

Coronavirus/COVID19 Australien

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Australien.

Senest opdateret 02.12.2021 14:45

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Australien.

Information om konkrete restriktioner i Australien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Australien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Australien.

Information om konkrete restriktioner i Australien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Australien har indført generelt indrejseforbud. Inden for den definerede ’critical skills’ sektor er det i helt særlige tilfælde muligt at søge om en undtagelse hos de australske myndigheder (se link her). Vær venligst opmærksom på, at omtalte karantæneregler beskrevet i nedenstående afsnit 'rejserestriktioner' også gælder.

 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseregler

De australske myndigheder har indført indrejseforbud for alle undtaget australske statsborgere og fastboende udlændinge (inkl. nærmeste familiemedlemmer) med ganske få andre undtagelser. Fra 1. november 2021 anses en forældre til en voksen australier/fastboende udlænding, som et nært familiemedlem. En individuel rejseundtagelse er sandsynligvis påkrævet (tjek her).

Det er muligt at søge om en undtagelse fra forbuddet, hvis din rejse skyldes særligt tvingende eller humanitære omstændigheder. Du kan ansøge online via dette link. Erhvervsrejser er for hovedparten ikke inkluderet under de nuværende undtagelses-bestemmelser. 

Rejsende skal kunne fremvise dokumentation, på at man er fuldt vaccineret. Se hvilke krav vaccinationsattesten skal opfylde her

Desuden er der krav om fremvisning af negativ COVID-test fra afrejselandet ved ankomst til lufthavn i Australien. Testen skal tages inden for de seneste 72 timer før afrejse. 

Vær herudover opmærksom på, at det danske Coronapas ikke accepteres i Australien.  

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

I Australien er det delstaterne, der fastlægger og administrerer karantænekravene. 

Som følge af Omicron Covid-19 varianten har de delstater, der tidligere havde lempet karantæneordninger for fuldt vaccinerede indrejsende, fra 29. november 2021 ændret deres karantæne krav. Det betyder, at alle indrejsende – afhængig af hvor man har tilbragt de forudgående 14 dage - ved ankomst skal fuldføre 3 dages hjemmekarantæne eller 14 dages ophold på statslige karantænefaciliteter.  Læs nærmere her. 
Samtidig er der pålagt krav om en PCR Covid-test på 6. dagen efter ankomst i Australien.

For delvist eller ikke vaccinerede indrejsende er det stadig obligatorisk at fuldføre 14 dages karantæne ved ankomststedet. Dvs. at det ikke er muligt at foretage indenrigsflyvninger eller på anden måde rejse videre til din endelige destination i Australien, før du har gennemført karantænen. Karantænen foregår på et hotel.

Du vil selv skulle betale for opholdet. Du kan læse mere om den obligatoriske karantæne på denne hjemmeside.

Før afrejse til Australien skal en negativ PCR-test forvises (se link).

Interne rejserestriktioner

En række delstater og territorier har valgt at indføre rejseforbud eller restriktioner. Du kan se en samlet oversigt over de forskellige restriktioner her.

Ændringer kan ske med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret på myndigheders hjemmesider i de enkelte delstater og territorier.

Transitmuligheder

Transit tillades i Australien. Som dansk statsborger behøver du ikke en undtagelse fra det nationale indrejseforbud, hvis du forbliver i lufthavnen og din forventede transittid ikke overstiger 72 timer.

Se mere om de gældende regler og indrejserestriktionerne her, inkl. undtagelserne. Overstiger din transittid 8 timer vil du skulle have et transitvisum (subclass 771). Vær desuden særligt opmærksom på eventuelle restriktioner og indrejsekrav på delstatsniveau.

 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Australien. Vær dog opmærksom på at individuelle delstater kan påbyde dette med kort varsel om der sker et lokalt udbrud.

Forsamlingsforbud

De enkelte delstater og territorier har forskellige restriktioner for forsamlinger.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt  hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger. I Australien ligger sundhedsansvaret hos delstaterne, inkl. regulering og håndtering af Covid-smittede personer. 

Herunder finder du links til relevante ressourcer om forebyggelse af og generel information om coronavirus/COVID-19.
 
Det australske sundhedsministeriums hjemmeside for coronavirus/covid-19.
Generelle anbefalinger fra WHO vedrørende forebyggelse af coronavirus/covid-19.
WHO coronavirus hjemmeside

De australske myndigheder har også etableret en hotline for spørgsmål vedrørende coronavirus/covid-19: +61 1800 020 080.

Hvis du er bekymret for, at du muligvis er smittet med coronavirus, opfordrer de australske myndigheder dig til at:

Tjekke dine symptomer ved at besvare en række online spørgsmål
Tjekke guide til hvordan du kan søge lægehjælp
Undersøge dine muligheder for testning

Du kan også ringe til den nationale coronavirus hjælpelinje på: +61 1800 020 080.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Visum og opholdstilladelse

Udløber dit visum, skal du selv sørge for at søge om et nyt. Det er strafbart at forblive i Australien uden gyldigt visum.

Ønsker du at søge om et visum til Australien, skal du være opmærksom på, at der for manges vedkommende vil være forsinkelser i behandlingen, og at du stadig vil være inkluderet under de gældende indrejserestriktioner.

Læs mere om visa-ansøgningsprocessen.

Ambassaden kan ikke vejlede om de australske visumregler. Har du spørgsmål hertil, bør du stille dem direkte til det australske immigrationsministerium.

 

Udrejse af Australien

Fuldt vaccinerede australske statsborgere og borgere med permanent opholdstilladelse kan nu rejse til og fra Australien uden krav om en særlig udrejsetilladelse (dette inkl. børn under 12 år).  

Uvaccinerede australske statsborgere og borgere med permanent opholdstilladelse (bortset fra personer der pga. medicinsk årsag ikke kan vaccineres) skal søge om en udrejsetilladelse for at forlade Australien.  

Udrejserestriktionerne gælder ikke for danskere på midlertidige visa, såsom rundrejsende eller udvekslingstuderende.

Du kan se mere om de gældende regler på de australske myndigheders COVID-19 hjemmeside.

Der er nu regelmæssige flyforbindelser, omend med nedsat hyppighed, til og fra Australien.

Der er ikke krav om en negativ COVID-test før afrejse fra Australien; vær dog opmærksom på flyselskabets krav.

Mundbind skal bæres i internationale lufthavne og på internationale fly ruter.

Planlægger du at rejse til Danmark fra Australien eller omvendt, opfordres du til at kontakte dit flyselskab for at forhøre dig om deres individuelle krav, ud over lufthavnens og indrejselandets restriktioner.

I forhold til transport til lufthavn i Australien, så er det muligt at rejse med indenrigsfly, tog og færger. Taxa og ridesharing-services som Uber opererer fortsat. Der kan muligvis være krav om mundbind på offentlig transport.

Vær desuden opmærksom på eventuelle rejserestriktioner mellem delstaterne. Se mere om dette på hjemmesiderne for regeringerne i de delstater, hvor du skal rejse fra og til, samt på dette link.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

 

Mere information

De australske myndigheder har lavet en app dedikeret til coronavirus/COVID-19 opdateringer og information. Den kan findes ved at søge på "Australia coronavirus" på App-store eller via linket her.

Ønsker du yderligere information og de seneste nyheder, opdateringer og råd fra Australiens regering vedrørende Corona situationen, kan du tjekke de følgende hjemmesider:

• Department of Home Affairs hjemmeside for de gældende grænserestriktioner
• Det australske sundhedsministeries coronavirus-hjemmeside

Du kan også ringe til den nationale coronavirus hjælpelinje på: +61 1800 020 080.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Australien via [email protected] eller telefonisk på: +61 2 6270 5333 mandag til torsdag 13- 15 og fredag 10.30-12.30.

Du kan kontakte generalkonsulatet i Sydney via [email protected] mail eller telefonisk på: +61 (2) 9247 2224 mandag og tirsdag 12-13, onsdag 10-13, tordag 12-13, fredag 10-12

Du kan også rette henvendelse til konsulaterne inden for almindelig åbningstid. Dette og deres kontaktinformation kan findes her.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar (se nedenfor) og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Australien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt,hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.

Rejseklar til iPhone

Rejseklar til Android


Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.