Coronavirus/COVID19 Australien
Senest opdateret 08.07.2022 11:45
Rejserestriktioner
Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
Indrejseregler
Der er ingen restriktioner i forbindelse med indrejse til Australien, så uanset ens vaccinationsstatus behøver man ikke tage en test eller lade sig registrere hverken før eller efter indrejse.
De enkelte delstater har deres egne krav. Hvis du rejser til Australien bør du holde dig opdateret på delstatsniveau alt efter hvor du rejser i landet. Der kunne hurtigt indføres krav om enten COVID-19 testing eller krav om vaccine ved besøg ved diverse institutioner.
Du kan læse mere på Department of Home Affairs
Coronapas
Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk.
En printet version af coronapasset kan findes på sundhed.dk
Interne rejserestriktioner
Du kan se en samlet oversigt her over delstaternes /territoriernes restriktioner eller rejseforbud.
Ændringer kan ske med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret på myndigheders hjemmesider i de enkelte delstater og territorier.
Transit tillades i Australien i op til 72 timer. Overstiger din transittid 8 timer vil du skulle have et transitvisum (subclass 771). Vær desuden særligt opmærksom på forskellige restriktioner og indrejsekrav på delstatsniveau.
Rejseråd til erhvervsrejser
Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser.
Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende
Der gælder de samme regler for erhvervsrejsende som for øvrige rejsende. Se ovenstående oplysninger under Rejserestriktioner.
Lokale regler
Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder.
Udgangsforbud
Der er ikke indført udgangsforbud i Australien. Vær dog opmærksom på at individuelle delstater kan påbyde dette med kort varsel om der sker et lokalt udbrud.
Hvis du bliver syg
Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.
Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger. I Australien ligger sundhedsansvaret hos delstaterne, inkl. regulering og håndtering af Covid-smittede personer.
Herunder finder du links til relevante ressourcer om forebyggelse af og generel information om coronavirus/COVID-19.
- Det australske sundhedsministeriums hjemmeside for coronavirus/covid-19.
- Generelle anbefalinger fra WHO vedrørende forebyggelse af coronavirus/covid-19.
- WHO coronavirus hjemmeside
De australske myndigheder har også etableret en hotline for spørgsmål vedrørende coronavirus/covid-19: +61 1800 020 080.
Hvis du er bekymret for, at du muligvis er smittet med coronavirus, opfordrer de australske myndigheder dig til at:
- Tjekke dine symptomer ved at besvare en række online spørgsmål
- Tjekke guide til hvordan du kan søge lægehjælp
- Undersøge dine muligheder for testning
Du kan også ringe til den nationale coronavirus hjælpelinje på: +61 1800 020 080.
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.
Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.
Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.
Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.
Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.
Visum og opholdstilladelse
Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler.
Udløber dit visum, skal du selv sørge for at søge om et nyt. Det er strafbart at forblive i Australien uden gyldigt visum.
Ønsker du at søge om et visum til Australien, skal du være opmærksom på, at der for manges vedkommende vil være forsinkelser i behandlingen, og at du stadig vil være inkluderet under de gældende indrejserestriktioner.
Læs mere om visa-ansøgningsprocessen.
Ambassaden kan ikke vejlede om de australske visumregler. Har du spørgsmål hertil, bør du stille dem direkte til det australske immigrationsministerium.
Udrejse af Australien
Fra den 29. marts 2022 er der ikke længere restriktioner som følge af COVID-19 ved indrejse i Danmark.
Har du sundhedsfaglige spørgsmål vedr. COVID-19 kan du finde information på https://coronasmitte.dk/
De Australske myndigheder anbefaler, at passagerer, der forlader Australien, er fuldt vaccinerede mod COVID-19 og rejser med bevis på vaccinations status
Der er ikke krav om en negativ COVID-test før afrejse fra Australien; vær dog opmærksom på flyselskabets krav.
Mundbind skal bæres i internationale lufthavne og på internationale flyruter.
I forhold til transport til lufthavn i Australien, så er det muligt at rejse med indenrigsfly, tog og færger. Taxa og ridesharing-services som Uber opererer fortsat. Der kan muligvis være krav om mundbind på offentlig transport.
Vær desuden opmærksom på eventuelle rejserestriktioner mellem delstaterne. Se mere om dette på hjemmesiderne for regeringerne i de delstater, hvor du skal rejse fra og til, samt på dette link.
Mere information
De australske myndigheder har lavet en app dedikeret til coronavirus/COVID-19 opdateringer og information. Den kan findes ved at søge på "Australia coronavirus" på App-store eller via linket her.
Ønsker du yderligere information og de seneste nyheder, opdateringer og råd fra Australiens regering vedrørende Corona situationen, kan du tjekke de følgende hjemmesider:
• Department of Home Affairs hjemmeside for de gældende grænserestriktioner
• Det australske sundhedsministeries coronavirus-hjemmeside
Du kan også ringe til den nationale coronavirus hjælpelinje på: +61 1800 020 080.
Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.
De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk.
Rejsevejledning
Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.
Læs rejsevejledningen for Australien.
Kontakt
Du kan kontakte ambassaden i Australien via [email protected] eller telefonisk på: +61 2 6270 5333 mandag til torsdag 13- 15 og fredag 10.30-12.30.
Du kan kontakte generalkonsulatet i Sydney via [email protected] mail eller telefonisk på: +61 (2) 9247 2224 mandag og tirsdag 12-13, onsdag 10-13, torsdag 12-13, fredag 10-12
Du kan også rette henvendelse til konsulaterne inden for almindelig åbningstid. Dette og deres kontaktinformation kan findes her.
Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112).
Du kan også downloade vores app Rejseklar (se nedenfor) og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Australien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.
Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.
hent app'en rejseklar
I app’en Rejseklar har vi samlet alt,hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Danskerlisten
Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.
Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.