Gå til indhold

Sektorer i fokus New Zealand

Oversigt over hvilke sektorer, der især er vækstområder i New Zealand.

Energi og miljø

New Zealand har ligesom resten af verden fået øjnene op for miljø og energi. Med en øget fokus på bæredygtighed og med ny lovgivning, der både prioriterer langsigtede og kortsigtede resultater, er der gode muligheder for danske virksomheder, der normalt er langt fremme på disse områder.

Affalds- og spildevandshåndtering

Med ny lovgivning fra 2008 og flere lovændringer på vej er New Zealand i fuld gang med at forbedre forholdene vedrørende håndtering af affald og spildevand. Ny teknologi og know-how efterspørges derfor kraftigt i jagten på et bedre miljø, hvor genanvendelse og energiudnyttelse er i højsædet.

Vindmølleindustrien

Med interesse i større udnyttelse af vindenergi og et stadigt større bekendtskab med vindmøllens kapacitet øges interessen for vindmøller, og flere vindmølleparker er under vejs.

Procesudstyr og effektivisering

Med lav arbejdsløshed og en af verdens længste arbejdsuger har New Zealand brug for effektivisering og teknologiudvikling for at bevare væksten. Det betyder, at der er markedspotentiale inden for områder som fødevareforædling og landbrugsmaskiner.

Fødevarer og landbrug

New Zealand har oplevet en stigende efterspørgsel efter gourmetprodukter og med en lang tradition for at importere europæiske fødevarer, er der stort potentiale for danske producenter for komme ind på det newzealandske marked.

Forbrugsvarer

Design har ikke tidligere været en del af de newzealandske virksomheders markedsføring, men med nedsættelsen af en design taskforce i 2002 er området kommet i fokus. Efterspørgslen er stigende og antallet af forretninger i New Zealand er steget med næsten 50 pct. de senere år. Dette er med til at skabe et marked for designermøbler og -tekstiler – et område hvor Danmark igennem mange år har været førende.

Markedsinformation om New Zealand

The Trade Council har samlet alle sektor- og markedsanalyser mv. på ét website: thetradecouncil.dk. Derfra er det muligt at downloade alle rapporter, analyser og publikationer, som The Trade Council udarbejder og løbende opdaterer. Det er gratis, men man skal oprette sig som bruger første gang.

Direkte link til informationer om New Zealand nedenfor.