Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i New Zealand.

Senest opdateret 19.02.2021 10:42
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele New Zealand for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs midlertidig rejsevejledning for New Zealand.

Information om konkrete restriktioner i New Zealand opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i New Zealand, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele New Zealand. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

New Zealand har indført generelt indrejseforbud. I helt særlige tilfælde kan der bevilges undtagelser, f.eks. på baggrund af særlige ”critical skills.” Du kan her læse nærmere om mulighederne for at søge om en undtagelse.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

De newzealandske myndigheder har indført indrejseforbud for alle undtaget new zealandske statsborgere og fastboende udlændinge med enkelte andre undtagelser.

Læs mere om de gældende indrejserestriktioner.

Det er muligt at søge om en undtagelse fra forbuddet, hvis din rejse skyldes særligt tvingende eller humanitære omstændigheder. 

Du kan ansøge om dispensation for indrejseforbuddet online.

Planlægger du at rejse til New Zealand bør du være opmærksom på deres tiltag vedrørende pladsbestilling til isolation. Du kan læse mere om systemet her.

Erhvervsrejser er for hovedparten ikke inkluderet under de nuværende undtagelses-bestemmelser.

Karantæneregler

Alle indrejsende skal gennemføre en obligatorisk 14 dages karantæneperiode (gælder ikke for transitpassagerer). Du vil skulle foretage din obligatoriske 14 dages karantæne eller "managed isolation" ved ankomststedet.

Alle indrejsende skal testes ved ankomsten – i tillæg til det eksisterende krav om test på ca. dag 3 og dag 12 efter ankomsten. Der er desuden krav om fremvisning af negativ COVID-test  (RT-PCR, LAMP eller antigentest) fra afrejselandet ved ankomst til lufthavn i New Zealand.

Det er ikke muligt at foretage indenrigsflyvninger eller på anden måde rejse videre til din endelige destination i New Zealand, før du har gennemført karantænen. Karantænen foregår på et hotel eller anden isolations-facilitet.

Du vil i nogle tilfælde selv skulle betale for din isolations- eller karantæneperiode. Du kan læse mere på denne
hjemmeside, samt på dette link til en pressemeddelse om "managed isolation payments." Du vil skulle bestille plads til isolation forud for din rejse til New Zealand. Læs mere om dette her.

Interne rejserestriktioner

Det er tilladt at foretage indenrigsrejser mellem lavrisikoområder. Læs guidelines for indenrigsrejser i New Zealand.

Transitmuligheder

Den maksimalt tilladte transittid er 24 timer, særlig tilladelse og transit visa påkræves, og man må ikke have symptomer på coronavirus.

Læs mere om reglerne for transit i New Zealand.

Hvis du står overfor at skulle rejse fra stillehavsøerne via New Zealand, vil vi anbefale du  kontakter ambassaden.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Læs mere på de newzealandske myndighedes COVID-side.

Udgangsforbud

Der er ikke indført generelt udgangsforbud i New Zealand men befolkningen opfordres til at holde sig opdateret på lokale forbud.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i New Zealand under alert level 1, men befolkningen opfordres til følge medierne skulle det aktuelle alert level ændres.

Læs mere omkring de specifikke regler her alt efter hvilket alert level individuelle regioner eller byer er under.

Mundbind

Det er ikke obligatorisk at bære mundbind eller andre værnemidler i New Zealand generelt, men der opfordres at befolkningen følger med i lokale restriktioner, hvor alert levels kan midlertidigt ændres. Læs mere på det newzealandske sundhedsministeries hjemmeside.

I Auckland som for tiden har alert level 2, er det nødvendigt at bruge mundbind når man går ud for nødvendigheder.

Nedlukning / Genåbning

I New Zealand har butikker, museer, cafeer, og restauranter tilladelse til at holde åbent. Dette gælder også for skoler, børnehaver og højere læreringsanstalter for alle aldre. Alle instanser skal følge de gældende forholdsregler.

Du bør altid tjekke de gældende restriktioner på de relevante lokale myndigheders hjemmesider.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Herunder finder du information om de lokale myndigheders anvisninger: 

Der er god adgang til sundhedsbistand i New Zealand. Vær opmærksom på, at den newzealandske regering har meldt ud, at den dækker udgifterne også for udenlandske statsborgere med behov for testning eller behandling af coronavirus/COVID-19.

Hvis du er bekymret for, at du muligvis er smittet med coronavirus, opfordrer de newzealandske myndigheder dig til at:

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Er du i en situation, hvor dit midlertidige arbejdsvisum, udløber før 31. december 2020, vil det blive automatisk forlænget med 6 måneder. Dette gælder bl.a. "essentiel skills" og "Work to residence", samt nogle "Special" og "Skilled" visa.

Hører du under denne gruppe, skulle du have modtaget en bekræftelses e-mail fra de newzealandske myndigheder.

Den newzealandske regering vil introducere et nyt midlertidigt visa til rejsende, som grundet de nuværende rejserestriktioner ikke kan forlade New Zealand før deres nuværende visa udløber. Se mere her

Læs mere om visum til New Zealand her.

For yderligere information om midlertidige visa-forlængelser kan du læs mere på den newzealandske immigrationsmyndigheds hjemmeside.

Ambassaden kan ikke vejlede om de newzealandske visumregler. Har du spørgsmål hertil, bør du stille dem direkte til det newzealandske immigrationsministerium.

Læs mere om kontaktinformation og behandlingstider på newzealandske immigrationsmyndigheds hjemmeside.

Udrejse af New Zealand

Selvom rejserestriktionerne ikke direkte påvirker danske rejsende, som forsøger at rejse tilbage til Danmark, har de medført et fald i antallet af flyafgange fra New Zealand.
 
Du bør være særlig opmærksom på forholdene i eventuelle mellemlandings-hubs. 

I forhold til transport til lufthavn, så er det muligt at rejse med indenrigsfly, offentlig transport, taxa, samt ridesharing-services.

Planlægger du at rejse fra Danmark til New Zealand eller omvendt, opfordres du til at kontakte dit flyselskab for at få viden om eventuelt krav vedr. negativ COVID-test, hvor denne kan fortages og eventuelle omkostninger forbundet hermed. Enkelte flyselskaber har deres egne krav udover lufthavnens og indrejselandets restriktioner.

Certificate to Board
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

De newzealandske myndigheder har lavet en app, NZ COVID Tracer app, dedikeret til coronavirus/COVID-19 opdateringer og information. 

Ønsker du yderligere information om New Zealand respons, kan du tjekke de følgende hjemmesider:

Du kan også ringe til den nationale coronavirus hjælpelinje for råd og information: +64 0800 358 5453.

 

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Australien via email: cbramb@um.dk eller telefonisk på: +61 2 6270 5333 mandag-torsdag mellem 13:00 og 15:00 og fredag 10:30-12:30.

Du kan også rette henvendelse konsulaterne inden for almindelig åbningstid. Læs mere om konsulaterne og kontaktinformation.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i New Zealand, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.