Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Australien.

Senest opdateret 19.02.2021 10:45

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Australien for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for Australien.

Information om konkrete restriktioner i Australien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Australien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Australien. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende til Australien

Australien har indført generelt indrejseforbud. Inden for den definerede ’critical skills’ sektor er det i helt særlige tilfælde muligt at søge om en undtagelse hos de australske myndigheder (se link her). Vær venligst opmærksom på, at omtalte karantæneregler beskrevet i nedenstående afsnit 'rejserestriktioner' også gælder.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

De australske myndigheder har indført indrejseforbud for alle undtaget australske statsborgere og fastboende udlændinge med ganske få andre undtagelser. Der er dog indført en 'rejseboble', som muliggør rejser mellem Australien og New Zealand. I tilfælde af udbrud kan denne 'boble' dog blive suspenderet for kortere perioder.

Det er muligt at søge om en undtagelse fra forbuddet, hvis din rejse skyldes særligt tvingende eller humanitære omstændigheder. Du kan ansøge online via dette link. Erhvervsrejser er for hovedparten ikke inkluderet under de nuværende undtagelses-bestemmelser. 

Der er krav om fremvisning af negativ COVID-test fra afrejselandet ved ankomst til lufthavn i Australien. Testen skal tages inden for de seneste 72 timer før afrejse. 

Karantæneregler

Alle indrejsende, både australiere og statsborgere fra andre lande, skal gennemføre en obligatorisk 14 dages karantæneperiode (gælder dog ikke for transitpassagerer). Du vil skulle foretage din obligatoriske 14 dages karantæne ved ankomststedet.
Det er altså ikke muligt at foretage indenrigsflyvninger eller på anden måde rejse videre til din endelige destination i Australien, før du har gennemført karantænen. Karantænen foregår på et hotel.

Du vil muligvis selv skulle betale for opholdet. Du kan læse mere om den obligatoriske karantæne på denne hjemmeside.

Interne rejserestriktioner

En række delstater og territorier har valgt at indføre rejseforbud eller restriktioner. Du kan se en samlet oversigt over de forskellige restriktioner her.

Ændringer kan ske med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret på myndigheders hjemmesider i de enkelte delstater og territorier.

Transitmuligheder

Transit tillades i Australien. Som dansk statsborger behøver du ikke en undtagelse fra det nationale indrejseforbud, hvis du forbliver i lufthavnen og din forventede transittid ikke overstiger 72 timer.

Se mere om de gældende regler og indrejseforbuddet her, inkl. undtagelserne. Overstiger din transittid 8 timer vil du skulle have et transitvisum (subclass 771). Vær desuden særligt opmærksom på eventuelle delstatslige restriktioner og indrejsekrav.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Australien. Vær dog opmærksom på at individuelle delstater kan påbyde dette med kort varsel om der sker et lokalt udbrud.

Forsamlingsforbud

De enkelte delstater og territorier har forskellige restriktioner for forsamlinger.


Mundbind

Det er ikke obligatorisk at bære mundbind eller andre værnemidler i Australien men befolkningen skal følge de regler der kan træde i kraft i individuelle delstater med kort varsel.

Nedlukning / Genåbning

Australien er generelt åben. Det sker at delstater lukker ned med kort varsel hvis udbrud af smitten opstår. 

Victoria har genindført en række restriktioner. Situationen udvikler sig løbende. Følg de lokale myndigheders anbefalinger.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Herunder finder du links til relevante ressourcer om forebyggelse af og generel information om coronavirus/COVID-19.
 
- Det australske sundhedsministeriums hjemmeside for coronavirus/covid-19.
- Generelle anbefalinger fra WHO vedrørende forebyggelse af coronavirus/covid-19.
- WHO coronavirus hjemmeside

De australske myndigheder har også etableret en hotline for spørgsmål vedrørende coronavirus/covid-19: +61 1800 020 080.

Hvis du er bekymret for, at du muligvis er smittet med coronavirus, opfordrer de australske myndigheder dig til at:

- Tjekke dine symptomer ved at besvare en række online spørgsmål
Tjekke guide til hvordan du kan søge lægehjælp
- Undersøge dine muligheder for testning

Du kan også ringe til den nationale coronavirus hjælpelinje på: +61 1800 020 080.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Udløber dit visum, skal du selv sørge for at søge om et nyt. Det er strafbart at forblive i Australien uden gyldigt visum.

Ønsker du at søge om et visum til Australien, skal du være opmærksom på, at der for manges vedkommende vil være forsinkelser i behandlingen, og at du stadig vil være inkluderet under de gældende indrejserestriktioner.

Læs mere om visa-ansøgningsprocessen.

Ambassaden kan ikke vejlede om de australske visumregler. Har du spørgsmål hertil, bør du stille dem direkte til det australske immigrationsministerium.

Udrejse af Australien

Australiens rejseforbud betyder, at australske statsborgere og fastboende udlændingene skal søge om en særlig tilladelse, hvis de ønsker at forlade landet.

Udrejserestriktionerne gælder ikke for danskere på midlertidige visa, såsom rundrejsende eller udvekslingstuderende.

Du kan se mere om de gældende regler på de australske myndigheders COVID-19 hjemmeside.

Der er meget få fly forbindelser ud fra og ind i Australien.

Du skal kunne fremvise en negativ COVID-test mindre end 72 timer før afgangs tidspunkt.

Mundbind skal bæres i internationale lufthavne og på internationale fly ruter.

Planlægger du at rejse til Danmark fra Australien eller omvendt opfordres du til at kontakte dit flyselskab for at forhøre dig om eventuelt krav. Enkelte flyselskab kan have deres egne krav udover lufthavnens og indrejselandets restriktioner.

I forhold til transport til lufthavn i Australien, så er det muligt at rejse med indenrigsfly, tog og færger. Taxa og ridesharing-services som Uber opererer fortsat.

Vær desuden opmærksom på eventuelle rejserestriktioner mellem delstaterne. Se mere om dette på hjemmesiderne for regeringerne i de delstater, hvor du skal rejse fra og til, samt på dette link.

Certificate to Board
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

De australske myndigheder har lavet en app dedikeret til coronavirus/COVID-19 opdateringer og information. Den kan findes ved at søge på "Australia coronavirus" på App-store eller via linket her.

Ønsker du yderligere information om Australiens respons, kan du tjekke de følgende hjemmesider:

Department of Home Affairs hjemmeside for de gældende grænserestriktioner
Det australske sundhedsministeries coronavirus-hjemmeside

Du kan også ringe til den nationale coronavirus hjælpelinje på: +61 1800 020 080.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Australien via cbramb@um.dk eller telefonisk på: +61 2 6270 5333 mandag til torsdag 13- 15 og fredag 10.30-12.30.

Du kan kontakte generalkonsulatet i Sydney via sydgkl@um.dk mail eller telefonisk på: +61 (2) 9247 2224 mandag og tirsdag 12-13, onsdag 10-13, tordag 12-13, fredag 10-12

Du kan også rette henvendelse konsulaterne inden for almindelig åbningstid. Dette og deres kontaktinformation kan findes her.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Australien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.


Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt,hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.